• Smoothiemam

Täydellinen omenavuokapulla

Toukokuun ensimmäisenä päivänä mietin, mitä teen nopeasti, kun yksinäinen omena odotti pöydällä syöjäänsä ja pieni pala hiivaa oli jääkaapissa.


Pyöräytin aamuni iloksi pienen pullataikinan, jota tuunasin vielä omenalla, kanelilla sekä maidottomalla margariinilla.

Jotta aikaa ei menisi turhaan kikkailuihin, niin jaoin taikinan neljään osaan ja tein nelkä isoa pullaa omenasiivuin ja pistin pullat vierekkäin leipävuokaan uuniin paistumaan.


Mikäli et omaa leipävuokaa, niin voit paistaa tuplamäärän pullia esimerkiksi muffinsivuokaa käyttäen. Tämä ei tosin ole kiireisen ihmisen ratkaisu vaan, se miten nopeasti saa hyvää aikaiseksi!


Vaikka et olisi kananmuna-allergikko tai täysin vegaani, niin kokeile ihmeessä tehdä pullaa myös ilman kananmunaa.

Munaton pulla pysyy pehmeämpänä ja tuoreempana, kuin kananmunalla tehty pulla. Tavan kananmuna kovettaa leivonnaiset aina nopeammin.


Taikinasta tulee vaivatessa yhtä kimmoisa, kun normaalistikin eli hyvällä sitkolla ja kohottamalla taikinan kahdesti saat todella maukkaita pullia! Kohota siis liinan alla ensin taikina kaksinkertaiseksi ja leivo neljä omenaista pullaa ja näiden vielä kohotoa hetki vuoassa.OMENAINEN VUOKAPULLA


2,5dl vettä

25g tuorehiivaa

1dl sokeria

1 tl suolaa

7dl vehnäjauhoja

75g maidotonta margariinia


- voiteluun margariinia

- pullien väliin kanelia, hieman lisää margariinia ja ohuita omenalohkoja

Huom! Jos teet liian paksuja omenasiivuja, ne halkeavat, kun pyörität pullaa "rullalle".1. Lisää kädenlämpöiseen veteen hiiva. Liota se ja lisää sokeri & suola.

2. Lisää jauhoja 2dl kerrallaan ja vaivaa taikinaa. Lisää margariini.

Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhosta.

3. Anna taikinan nousta liinan alla noin. 30 minuuttia.

4. Leikkaa 1 omenasta ohuita siivuja ja halkaise ne.

(1 omenan siivut riittävät neljään isoon pullaan)

4. Jaa kädellä taikina neljään osaan ja kauli pitkät taikinasiivut. Levitä taikinan päälle hieman lisää margariinia, kanelia ja toiseen reunaan tee rivi omenalohkoja.

Rullaa taikina, kuin tekisit kääretorttua ja näin omenasiivut erottuvat kauniisti pullasta. Nosta neljä isoa omenapullaa leivävuokaan.

5. Anna kohota vielä hetki ja paista uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.Pullantuoksuista sunnuntai aamua sinulle ja ota sinäkin yksinäiset omenat hyötykäyttöön!SMOOTHIEMAM


131 views0 comments

Recent Posts

See All