• Smoothiemam

Saksanpähkinä-raakakakku

Tämä suklainen saksanpähkinäkakku on nopea valmistaa blenderiä käyttäen ja täyteläinen maku syntyy tummasta raakakaakaojauheesta.


Olen tehnyt tästä useita variaatioita, joten jos olet pähkinäallergikko, niin kakun pohjaan voit käyttää muita siemeniä. (kunhan vain mittasuhteet ovat samat)

Tein myös kerran tämän kakkupohjan pelkästään taateleista, mulperinmarjoista sekä auringonkukansiemenistä. Hyvin maistui myös perheen pienemmille.


Voit tehdä tämän ohjeen mukaan joko yhden isomman kakun tai vaihtoehtoisesti pieniä kakkuja silikonivuokiin. (pienempiä silikonivuokia käyttäen saat noin 7 pientä kakkua) Silikonivuoat ovat siinä mielessä näppärät, että voit painamalla kääntää kakut lautaselle, kun kaakaomassa on kovettunut ja saat erimuotoisia miniraakakakkuja.


Mielikuvitus on vain rajana miten haluat koristella ja tuoda tämän kakku ihanuuden esille. Voit koristella tuoreilla marjoilla ja hedelmillä kakun. Kuivatut marjat sopivat myös täydellisesti.


Pieni pala kakkua on jo todella täyttävää, sillä tässä kakussa on kaikki ns. ehtaa tavaraa, ravinnerikasta purtavaa. Älä siis pelästy, että kakku ei ole yhtä kuohkea, kuin perinteinen kakku, joka on tehty kananmunalla, jauhoilla sekä sokerilla.


Kakun suklaakuorrute valmistuu myös ketterästi sekoittaen ja tähän käy ihan se, että sekoitat kuorrutteen aineet kesken lusikalla tai nuolijalla.
Saksanpähkinä-raakakakku


Pohja:


1,5 dl saksanpähkinöitä

1,5 dl kuivattuja mulperimarjoja

250g taateleita (kivettömiä)


1. Laita kaikki pohjan ainekset blenderiin ja miksaa yhteneväiseksi massaksi.

2. Painele taikina tiiviiksi joko piirasvuokaan tai voit myös paineilla taikinan suoraan lautaselle ja voit muotoilla sen pyöreään kakun muotoon.


Vapaalla kädellä onnistuu myös varsin hyvin kakun pohjan muotoilu.

Kuorrute päälle:


2 rkl kookosöljyä purkista (jos kookosöljy on hieman jämähtynyttä, tällöin 2 ruokalusikallista vastaa jo 1dl määrää)

1 dl raakakaakaojauhetta

2 rkl vettä

1/2 dl juoksevaa hunajaa


1. Sekoita nämä neljä raaka-ainetta keskenään ja levitä tämän jälkeen kakun päälle levite nuolijaa tai muuta lastaa käyttäen. Kuorrute on helppo levittää ja päällisestä tulee siisti.

Jos kookosöljy on liian kovaa, niin lisää kuumaa vettä 2 rkl joukkoon, niin kuorrutteesta tulee löysempi levitystä varten.


Päällinen kovettuu suht nopeasti. Voit koristella kakun heti kuorrutteen laiton jälkeen tai juuri ennen tarjoilua jääkaappi kylmänä.


PS. Minikakut, jotka ovat tässä ylempänä koristelin kuivatuilla suklaamansikoilla sekä tein kuorrutteeseen kuvioita lusikalla. (täten pinta ei ole tasainen)

Minikakkujen pohjia olen myös tehnyt kaurakeksipohjalla eli olen paistanut ensin silikonivuoissa keksipohjan ja sen jälkeen olen normaalisti kuorrutteen lisännyt.SMOOTHIEMAM

168 views0 comments

Recent Posts

See All