• Smoothiemam

Mango-limettismoothie

Raikas välipalasmoothie ja kourallinen pähkinöitä pitää pienen nälän loitolla. Mango-limettismoothie on herkullinen välipala koko perheelle!

Smoothie
Passionhedelmällä saat lisää makua ja kauneutta smoothien päälle.

Mango-limettismoothie on raikas juoma aamuksi tai vaikkapa välipalaksi. Mangoa ei kannatta lennosta kuitenkaan kaupasta ostaa, vaan tunnustele ja valitse kylpsä.MITEN TUNNISTAA KYPSÄ MANGO?


Kypsä mango on hieman pehmeä, kun sitä puristaa varovasti ja se tuoksuu jo makealta.

Mangon kypsymistä voi nopeuttaa säilyttämällä hedelmää samassa pussissa omenan kanssa.

Mangot tuodaan Suomeen raakana, jotta ne kestäisivät kuljetuksen paremmin ja täten kaupassa myytävät mangot ovat usein raakoja, (jos et osta erikseen hieman kalliimpia kypsiä mangoja, joita myydään 2 kappaleen bokseissa) mutta ne kypsyvät huoneenlämmössä syöntikuntoon muutamassa päivässä.


Jos haluat nopeuttaa mangon kypsymistä, niin nopea kikka on laittaa mango omenan kanssa samaan pussiin. Olen myös saanut mangoista nopeammin kypsempiä laittamalla mangoja sikin sokin isoon omenaboxiin liinan alle. Näin, kun omenat ja mangot ovat vierekkäin, niin vielä näkee paremmin, mikä mango on kypsää ja mikä ei.


Jos leikkaat raakaa mangoa, niin hedelmälihasta ei heru nestettä, mangon väri on hailea ja sitten se maku on, kun söisi saippuaa! Kääk.


Hävikin välttämiseksi siis tunnustele, ennen, kuin leikkaat!Lime
Lämmitä limeä hetki mikrossa, jotta mehu irtoaa helpommin.


MANGO-LIMETTISMOOTHIE (2 annosta)


1 tuore mango

3dl ananastuoremehua

1/2 limetin mehu puristettuna

*voit koristella smoothien passionhedelmällä, kuten yllä olevassa kuvassa on tarjoiluehdotus


  1. Kuori mango, poista kivi sisältä, paloittele ja pakasta hedelmälihapalaset. Jos kiire on, niin nappaa kaupan pakastealtaasta mangoa! Muista toki, että maku ei ole niin hyvä, kuin tuoreessa mangossa, joka on juuri pakastettu. Valmiiksi pakastetussa mangossa mangon maku jää aina laimeaksi ja smoothien väri myös.

  2. Blendaa kaikki ainekset keskenään ja nauti heti kylmänä!
SMOOTHIEMAM

Recent Posts

See All