• Smoothiemam

Kesähelteiden hibiscus jäätee

Tämä juoma on raikas ja on nopea valmistaa. Kiinanruusulle läheistä sukua olevalla teehibiskuksella on korkea C-vitamiinipitoisuus ja maultaan tämä jäätee on karpalomainen. Eli, jos pidät karpalon mausta, niin ihastut takuulla tähän juomaan.


Parasta vielä on se, että kertaalleen käytettyjä hibiscuksen kuivattuja kukkia ei tarvitse heittää pois, vaan näitä voi uusiokäyttää vielä toisessakin juomassa. Maku on niin vahva ja väri, että saat tehtyä juomaa uudelleen samoista teeaineksista. Kätevää eikö vain?Ostan yleensä isomman pussin (125 grammaa) hibiscus teetä ja tämä taitaa maksaa jonkun 4-5 euroa. (riippuen toki merkistä ja mistä kaupasta ostat)


Miten juoman teko onnistuu? Ihan kuin tekisit mitä teetä tahansa! Minulla on 0,8l teepannu, johon tulee lähes tuo 8dl vettä ja kourallinen hibiscus teetä ja ihan näin yksinkertaisella tapaa tee onnistuu.


Annan teen hautua rauhassa ja jäähtyä ja tämän jälkeen siirrän lasikannuun, johon lisään jääpaloja, tuoreita mintun lehtiä sekä halutessani puristan vielä yhden limen mehut joukkoon. Karpalomaisesta mausta toki pidän niin paljon, etten yleensä laita juomaan limeä. Jääpalat ja mintun lehdet ovat se juttu minulla!
Hibiscus jäätee


8dl kiehuvaa vettä

kourallinen hibiscus teetä


1. Lisää kiehuvaan veteen hibiscus tee ja anna värjäytä sekä jäähtyä rauhassa.

2. Kun tee on jäähtynyt, kaada lasikannuun ja pistä jääkaappiin.

3. Kun jano iskee, kaada viileää hibiscus teetä lasiin sekä lisää samalla jääpaloja sekä tuoreita mintun lehtiä. Tarvittaessa voit puristaa myös limeä joukkoon.


Jos omaat jääpalakoneen, kuten itselläni on, niin näin helteillä tämä on hyvä pistää päälle jo heti aamusta, niin saat päivän mittaan juomaasi koko ajan viilennystä. Juot joko kotona tai lähdet ulos, niin juomapullo pysyy reilun tunnin kylmänä, kun jääpalat tekevät tehtävänsä.


Aurinkoisia kesähetkiä ja viilentäviä hibiscus tee nautintoja!SMOOTHIEMAM74 views0 comments

Recent Posts

See All