• Smoothiemam

Herkullisen kesäinen munakoisovuoka

Munakoisovuoka on täyttävä sekä erittäin maukas uuniruoka. Tähän uuniruokaan takuulla ihastut! Maku paranee vielä entisestään seuraavana päivänä eli kerralla ei tarvitse ruokaa kumota. Kun haluat myös suuremmalle porukalle loihtia hyvää syötävää, niin saat pienellä kokkaus vaivalla koko seurueen iloiseksi.


Koska respetini ovat vegaanisia, niin munakoisovuokaan ei tule täten tavan mozzarellaa. Halutessasi voit toki leivänmuruja käyttää, sillä useissa munakoisovuoka resepteissä on myös leivänmurut tuomassa lisämakua. Itse olen jättänänyt tässä reseptissä myös leivänmurut pois, sillä rakastuin tähän reseptiin aikoinani jo niin paljon, että mitä sitä muuttamaan toiseksi.


Smoothiemam - koko perhe syö

Kun haluat myös suuremmalle porukalle loihtia hyvää syötävää, niin saat pienellä kokkaus vaivalla koko seurueen iloiseksi.

Nyt varmaankin haluat jo päästä reseptiin käsiksi? Alla oleva ohje on tehty 4:lle hengelle, joten reseptiä on helppo taikoa suuremalle seurueelle, tuplaa tai triplaa vain ainesosien määrät!

MUNAKOISOVUOKA


- 800g munakoisoa (2 isoa tai 3 pientä munakoisoa)

viipaloi munakoisot pituussuunnassa

- oliiviöljyä sipuleiden kuullotukseen

- 1 sipuli hienoksi silputtuna

- 3 valkosipulinkynttä hienoksi silputtuna

- 3 rkl tomaattipyrettä

- 2 tölkkiä tomaattimurskaa

- suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan

- 1/2 ruukku basillikaa, revi lehdet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  2. Viipaloi munakoisot pituussuunnassa ja sirota niiden päälle suolaa ja lado ne päällekkäin lautaselle. (anna munakoisojen seistä 30 minuuttia tai vajaa tunti, kunnes viipaleiden päälle tihkuu nestettä)

  3. Nappaa kattila, lorauta oliiviöljyä ja kuullota kaikki sipulit.

  4. Lisää tomaattimurska, tomaattipyree sekä mausta suolalla ja mustapippurilla.

  5. Pyyhi munakoisoista suola ja neste pois talouspaperilla.

  6. Sivele uunivuoka oliiviöljyllä ja lado munakoisoviipaleet, tomaattikastike ja basillikan lehdet kerroksittain vuokaan. Lopuksi lorauta pieni tilkka oliiviöljyä päälle.

  7. Paista munakoisovuokaa noin tunti.Ihanaa kesäkuuta 2021 ja jaa ihmeessä tämä resepti tuttavallesi, joka rakastaa ruokaa yhtä paljon mitä sinä myös! Sharing is caring.SMOOTHIEMAM

364 views0 comments

Recent Posts

See All